Sposób przygotowania

Z mąki, jajek, margaryny, cukru, śmietany i proszku zagnieść ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Włożyć na godzinę do zamrażalnika.

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Jedną częścią ciasta wyłożyć dno formy, ponakłuwać widelcem i oprószyć bułką tartą

Jabłka obrać, dość grubo pokroić(u mnie w szesnastki), wyłożyć na cieście. Każdą warstwę jabłek oprószyć cynamonem.

Budynie ugotować wykorzystując 750 ml mleka i 4 łyżki cukru (jeśli budyń był bez cukru) Gorący budyń wylać na jabłka. Na budyń zetrzeć drugą część ciasta z zamrażarki.

Piec około 45 minut w temperaturze 200ºC. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem i cynamonem.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    mniamniusie- lubię to ciacho
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    pychotka!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    warte wypróbowania
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    do tego kawka, i deser gotowy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !