Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z bita śmietaną i wisienką
Kroki postępowania
Ciasto rozwałkować na długość ok 30-35 cm i grubość 1 – 2 mm. Ciąć paski o szerokości ok 1,5 cm. Nawijać paski zaczynając od węższej końcówki.
mąka pszenna |
250 gram
|
śmietana 12% |
100 ml
|
masło |
1/2 kostki
|
szczypta soli |
|
bita śmietana |
250 ml
|
cukier puder |
3 łyżeczki
|
fix do śmietany |
1 szt
|
wiśnie bez pestek |
20 szt
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: