Sposób przygotowania

Do nie dużego garnuszka wlewamy wodę , dodajemy masełko i wstawiamy na mały płomień i podgrzewamy aż sie całość rozpuści , mąkę łączymy ze szczypta soli mieszamy i wsypujemy do wody z masłem , następnie miksujemy na małych obrotach lub ubijamy trzepaczką , aż ciasto zacznie odchodzić od boków garnuszka , odstawiamy na bok, do chłodnego wbijamy jajka i miksujemy i powinno nam wyjść gęstawe ciasto. Tym ciastem napełniamy szprycę , ja użyłam końcówki o okrągłym otworze , wtedy możemy robić dowolne paluszki o różnych kształtach , blaszkę wykładamy papierem i wyciskamy paluszki , możemy zrobić z tego ciasta wyciskając dowolne kształty np kuleczki. Zapiekamy 10 minut w 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ekstra lubię takie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Bardzo fajny i szybki sposób na extra paluszki!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasica2210

    ehh, kolejny przepis do wypróbowania :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !