Sposób przygotowania

śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym,serkiem homogenizowanym i likierem pomarańczowym.Żelatynę wsypać do rondelka wlać odrobię wody jak spęcznieje to rozpuścić.Truskawki umyć odszypułkować kilka odłożyć a pozostałe pokroić na kawałki posypać cukrem pudrem i pognieść widelcem.Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,przestudzić,galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wrzątku.Pogniecione truskawki wymieszać z 1/3 masy śmietanowej i połową żelatyny,pozostałą masę śmietanową połączyć z rozpuszczoną czekoladą i pozostałą żelatyną.Spód biszkoptowy włożyć do tortownicy z obręczą i wlewać na zmianę obie masy,wstawić do schłodzenia,odłożone truskawki pokroić na połówki i układać na wierzchu ciasta zalać tężejącą galaretką.Schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam, uwielbiam serniczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    smaczny :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    bardzo lubie serniczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !