Przepis i sposób przygotowania na: Torcik malinowy z kremem jogurtowym
KREM:
25 dag twarogu półtłustego,
400g jogurtu naturalnego,
2 łyżeczki żelatyny,
4 łyżeczki likieru malinowego,
5 łyżek cukru,
2 łyżeczki soku z cytryny,
60 dag malin.
Żelatynę rozpuścić w trosze zimnej wody, odstawić na 10 min. Następnie podgrzewać, aż się rozpuści, przestudzić, dodać likier malinowy. Twaróg utrzeć z jogurtem, cukrem i sokiem z cytryny, dodać przygotowany likier. Maliny rozgnieść widelcem i lekko osączyć, dodać do masy. Kremem przełożyć ciasto.
PONADTO:
330g śmietany kremówki,
2 śmietan-fixy,
4 łyżki cukru pudru.
Śmietanę ubić z pudrem oraz fixem. Posmarować wierzch i boki tortu. Udekorować według uznania.