Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 165 stopni.
Tortownicę dokładnie wykładamy folią aluminiową.
Mieszamy mikserem ser z cukrem, sokiem z cytryny i aromatem. Ciągle mieszając wbijamy po kolei jajka. Jeszcze chwilę mieszamy. Wykładamy masę do formy i wkładamy do piekarnika na około godzinę (trzeba sprawdzać patyczkiem, bo czasem potrzebuje sporo więcej czasu by się dopiec. Jeśli chcemy by sernik był biały z wierzchu, to przykrywamy tortownicę z góry folią aluminiową.
Jeśli ktoś woli sernik na kruchym spodzie, to można go zrobić z kruszonych herbatników typu petit beures i masła.
Przed podaniem warto sernik schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Fajnie wygląda :) mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pyszniutki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowity :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    super,bardzo apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    superancki
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    uwielbiam serniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    muszę wypróbować, im bardziej serowe tym smaczniejsze :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetycznie wyglada

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !