Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa z ryżem i marchewką

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew
0,5 kilograma
margaryna
2 łyżki
cebula
1 sztuka
bulion
1,5 litra
ryż
1/4 szklanki
mąka
1 łyżka
nac pietruszki
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z ryżem i marchewką

marchew umyć, obrać i posiekać ją na cienkie plastry. Cebulę obrać i drobno posiekać. Warzywa razem połączyć. Na patelni z margaryną i małą ilością wywaru dusić do uzyskania miękkich warzyw. Wtedy dodać mąkę, wymieszać i zalać resztą wywaru – osolić do smaku. Dodać ryż i gotować całość przez 20 minut. Na koniec dodać nać pietruszki. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 05.09.2012 16:37
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak