Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowo jabłkowy
Kroki postępowania
W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i schłodzić.
Prawie zimną ale płynną czekoladę dodać do ubitej śmietany i delikatnie wymieszać.
Gdy będą już ubite dodać żółtka i dalej ubijać.
Na koniec dodać obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i przesiane przez sito.
Delikatnie wymieszać.
Biszkopt piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 45 minut.
Po upieczeniu biszkopt wystudzić i przekroić na 4 placki.
Następnie nałożyć część masy czekoladowej, rozsmarować i przykryć plackiem.
Te czynności wykonujemy aż do wyczerpania składników.
Wierzch tortu i boki posmarować masą, boki można udekorować widelcem robiąc rowki.
Tort wstawić do lodówki na kilka godzin.