Sposób przygotowania

Białka ubić, dodając stopniowo cukier, następnie żółtka. gdy masa będzie puszysta delikatnie wymieszać z mąką z proszkiem do pieczenia i olejem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok 30 min. Zimny przekroić na pół i nasączyć alkoholem z cytryną i cukrem waniliowym.
Krem:
Ugotować budyń jak na opakowaniu. galaretki rozpuścić w 1/2 litra wrzącej wody, dokładnie wymieszać i ostudzić. Margarynę ucierać bez cukru, dodając zimny budyń i tężejącą galaretkę. Połowę masy wyłożyć na przekrojony biszkopt. Na masie układać ciasno delicje (najlepiej o smaku cytrynowym). Posmarować je drugą połową masy i przykryć drugą połową biszkopta. Polać polewą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychota;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przepyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pyszniutki...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !