Sposób przygotowania

Rybę oczyścić, pokroić w dzwonka, przełożyć do garnka. Do ryby dodać obraną pietruszkę, seler, umyte liście pora, obraną cebulę, ziele angielskie, liść laurowy. Wlać wodę i ocet, zagotować. Gotować na bardzo małym ogniu przez 1-1,5 godziny. Po tym czasie rybę wyciągnąć z wywaru, ułożyć na półmisku, lekko posolić. Dowolnie udekorować. Do gorącego wywaru dodać żelatynę, dobrze ją rozpuścić, zagotować, odstawić na chwilę, żeby osad opadł na dno. Wywar przecedzić (osadu nie zlewać). Delikatnie polać rybę przestudzonym wywarem. Odstawić do stężenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna ryba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pięknie wygląda i na pewno też smakuje niesamowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pięknie wygląda i na pewno też smakuje niesamowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia1

    troche z tym roboty, ale efekt jest tego wart!
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ależ pysznie to wygląda! Pięknie przygotowane rybki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Ależ ta rybka pysznie się zapowiada.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !