Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem, dodać żółtka , cukier waniliowy i mąkę ciągle ucierając.Przygotować formę ,włożyć ciasto. Z białek i szczypty soli ubić pianę na końcu dodać cukier i ubić na sztywno.Następnie dodać orzechy, rozdrobnioną czekoladę i lekko wymieszać.Pianę rozprowadzić równo po cieście, wstawić do piekarnikai piec ok. pół godziny aż wierzch nabierze jasno-złotego koloru. Temp. 170*C.

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    na pewno pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super połączenie jak dla mnie czekolada i orzechy pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Przekonuje mnie ta beza z dodatkami, lubię takie ciasta.
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też uważam,że musi być pyszne.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    wygląda pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi pysznie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Joanna23

    na pewno pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniałe smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prezentuje się wspaniale. Przepis wart wypróbowania.
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo apetyczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszne to ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne ciasto,ślinka leci
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    musi doskonale smakować .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !