Sposób przygotowania

Miód podgrzać z margaryną do rozpuszczenia się . Żółtka utrzeć z cukrem, dodać orzechy posiekane , miód z margaryna, przyprawę korzenną i wymieszać. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczeniaprzesiać i dodać do masy. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać. Formę wysmarować margaryną i włożyć ciasto. Piec w temp. 175*C ok. 50 minut. Cukier puder utrzeć na gęsty lukieri polać ostudzony piernik.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    orzeszki jak najbardziej cos dla mnie i w pierniku i same do schrupania
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    z orzechami to musi być pyszny.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię takie pierniki z orzeszkami a ten zapach przyprawy,,,
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Od jakiś dwóch lat uwielbiam pierniki, wszystkie, wcześniej nawet nie znosiłam zapachu piernika. Twój koniecznie muszę wypróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    lubię w dodatku orzechy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !!!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    uwielbiam pierniki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Na pewno warto skorzystać z przepisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Oj, lubię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię piernik a z orzechami rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !