Sposób przygotowania

Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Kostki sojowe zalać gorącą woda i odstawić na 10 minut. W garnku zagotować 1 i 1/2 litra wody, dodać kostki rosołowe oraz mrożonkę chińska. Całość doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze 10 minut. W tym czasie odcedzić kostki sojowe i pokroić w paski szerokości ok 1 cm. Do zupy dodać kapustę pekińska oraz pokrojoną kostkę sojową, przyprawić całość curry i sosem chili, gotować jeszcze 5 minut. Posolić do smaku. Odstawić z ognia, dodać przygotowany wcześniej makaron ryżowy, wymieszać. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy przepis.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zupa pierwsza klasa!
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    pikantne zupki lubi?:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    pikantne zupki lubi?:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    co to są te kostki sojowe? jakaś niedouczona jestem:(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !