Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż
1 szkl
ogórki konserwowe
5 szt
majonez
7 łyżek
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
tuńczyk w sosie własnym
1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Tuńczyka osączamy z zalewy. Ogórki obieramy, kroimy w drobną kostkę. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku, dokładnie mieszamy. Sałatkę podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak