Sposób przygotowania

Suszone podgrzybki łamię na mniejsze kawałeczki i zalewam śmietaną kremową. Pozostawiam na 15-20 minut, aby zmiękły. Następnie wbijam jajka. Doprawiam solą, pieprzem czarnym oraz sosem sojowym. Intensywnie mieszam. Na patelni rozgrzewam masło. Wsypuję posiekany szczypiorek. Odrobinę solę i smażę przez kilka minut, aby szczypiorek lekko wysechł. Następnie wlewam masę jajeczną. Zwiększam ogień. Smażę kilka minut nieustannie mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy – ja lubię wysuszone także smażę dłużej. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    mmmm pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    uwielbiam takie śniadanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !