Sposób przygotowania

karkówkę umyć osuszyć i rozciąć z szerszej strony tak by powstała książka oprószyć z obu stron solą,pieprzem,majerankiem i czosnkiem w proszku i,odstawić na godzinę w chłodne miejsce cebulę obrać pokroić w piórka czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać,mięso mielone włożyć do naczynia dodać sól,pieprz i majeranek,pieczarki umyć i pokroić w cienkie słupki jajka rozkłócić z mąką dodać przyprawy sól i pieprz i usmażyć omlet wielkości rozłożonej karkówki przestudzić ułożyć na mięsie na omlecie układać mięso mielone i pieczarki po wierzchu cebulę i czosnek,ciasno zwinąć w roladę spiąć metalowymi szpadkami lub owiązać nicią włożyć do naczynia i upiec przez 15min.w temp.250st.potem w temp.200st,po godzinie sprawdzić szpikulcem czy jest miękki,podawać pokrojony w plastry z natką pietruszki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !