Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina
3 kg
tłuszcz
10 dag
cebula
5 szt
ziemniaki
6 szt
kukurydza
1 puszka
papryka czerwona
1 szt
groszek
1 puszka
fasola czerwona
1 puszka
papryka mielona
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
ziele angielskie
do smaku
Sklep Prymat
mąka
do podtrzepania
przyprawa sosowa meksykańska
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Mięso pokroić i upiec, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Ziemniaki pokroić w kostkę i ugotować. Cebulkę pokroić w kostkę i zarumienić na tłuszczu. Gdy mięso będzie miękkie dodać ziemniaki, kukurydze, paprykę pokrojoną w paseczki, groszek i fasolę. Wszystko to doprawić papryką, pieprzem i majerankiem. Podtrzepać mąką (gęstość flaków). Na koniec dodać 2 łyżki przyprawy sosowej meksykańskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak