Sposób przygotowania

żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę dodać sparzony osączony i zmielony mak,białka ubić na sztywno dodać do masy wsypać tarą bułkę,aromat migdałowy i proszek do pieczenia,całość delikatnie wymieszać łyżką wylać do tortownicy i upiec w temp.170st.ok.godziny.wystudzić i przekroić na połowę,nasączyć biszkopt koniakiem i przygotować krem,krem waniliowy przygotować w/g opisu na opakow.dodać kawę rozpuszczalną,rodzynki,posiekane orzechy włoskie i płatki migdałowe wymieszać na jednolitą masę i gotową masą przełożyć tort i udekorować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dzikowiec

    Mmmm! Uwielbiam torty makowe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszny piekłam kiedyś często tory makowe tylko że ja robiłam zawsze z bitą śmietaną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !