Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

FLACZKI

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaczki
1 kg
marchew
1 szt
pietruszka
1 szt
seler
15 dag
por
1 szt
cebula
1 szt
masło
2 łyżki
mąka
1 łyżka
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku
Sklep Prymat
imbir
do smaku
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
papryka
do smaku
wywar mięsny
1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: FLACZKI

Flaki wymyć kilkakrotnie w letniej wodzie. Następnie zalać zimną wodą i zagotować, odcedzić i przepłukać zimną wodą. Przygotować wywar mięsny, włożyć do niego flaki i gotować, aż będą miękkie. Ostudzić w wywarze, wyjąć i pokroić w cienkie paski. Warzywa zetrzeć na tarce, udusić z łyżką masła, podlewając wywarem, połączyć z flakami i zalać wywarem, w którym flaki się gotowały. Masło rozetrzeć z mąką, rozprowadzić wywarem, dodać do flaków, zagotować, osolić i przyprawić do smaku solą i pieprzem i tartą gałką muszkatołową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak