Sposób przygotowania

Mięso ugotować. Słoninę drobno pokroić, cebulę posiekać i podsmażyć. Do tego dodać mięso przepuszczone przez maszynkę, trochę bułki tartej, przyprawić pieprzem i solą wbić jajo i dobrze wymieszać. Z mąki, jaja, i wody zagnieść ciasto, dodając szczyptę soli, cienko rozwałkować i pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat położyć trochę nadzienia złożyć kwadrat po przekątnej i zlepić brzegi. Następnie dwa przeciwległe wierzchołki trójkąta zlepić razem. Zagotować uszka w osolonym wrzątku gdy wypłyną wyjmować je.
BARSZCZ:
Umyte buraki zalać zimną wodą i ugotować w łupinkach. Obrać. Zetrzeć na tarce. Włożyć do gorącego wywaru mięsnego, posolić dodać zakwas i cukier do smaku. Zagotować i odcedzić . Podawać na talerzach z uszkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !