Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć, usunąć kości, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wsypać pokrojone mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla, wlać 1 szkl wody, połowę piwa, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę soli i pieprzu. Na pozostałym po pieczeniu mięsa tłuszczu zeszklić posiekaną cebulę, połączyć z mięsem. Wszystko razem dusić pod przykryciem do miękkości dolewając pozostałe piwo. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, połączyć z miękkim mięsem, przyprawić do smaku solą i pieprzem i gałką muszkatołową.

Komentarze

  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    musi być bardzo pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie jadłam
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    napewno wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczny gulasz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczny gulasz.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !