Sposób przygotowania

Zupę gotuję na żeberkach. Gdy się zagotują ściągam szum i wsypuję kucharka. Gotuję ok godziny. W tym czasie kroję młode buraczki w plasterki lub kostkę i łodyżki (bez liści). Kroję też włoszczyznę (marchew, por, pietruszkę i seler) oraz ziemniaki. Wszystko dodaję do gotującego się wywaru, po 15-20 minutach dodaję marynowane buraczki pokrojone w kostkę i zalewę z tych buraczków (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/164294/male-buraczki-w-sloiku-na-zime-.html). Doprawiam octem, kwaskiem, cukrem i pieprzem. Można zaciągnąć śmietaną, ale nie koniecznie. Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    suzana

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !