Sposób przygotowania

margarynę utrzeć z cukrem stopniowo dodać żółtka i jajko dodać wcześniej rozpuszczone drożdże mąkę i cukier waniliowy,dokładnie wyrobić ciasto jak zacznie się odklejać od ręki to przykryć je ściereczką i odstawić do wyrośnięcia,mak zalać wrzątkiem i gotować ok.15min. przestudzić osączyć i zemleć 3 razy,margarynę roztopić dodać miód,skórkę pomarańczową,wanilię,migdały i rodzynki całość wymieszać i smażyć ok.10min.cały czas mieszając przestudzić dodać do maku wymieszać wlać koniak i ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie wymieszać ciasto rozwałkować na prostokąt posmarować masą makową tak aby brzeg został pusty na szer.2cm.zwijać w rulon i układać na natłuszczonej blasze wstawić do piekarnika na 180st,piec ok.40min.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !