Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

BUDYŃ:
W szklance wymieszać budyń z częścią mleka i 2 łyżkami cukru, pozostałe mleko zagotować, jak będzie się już gotować dodać wymieszany budyń z mlekiem i cukrem. Zdjąć z palnika i natychmiast dodać masła 0,5 łyżeczki i łyżeczkę ekstraktu waniliowego- tak przygotowany budyń odstawić do przestudzenia.

CIASTO:
Miękkie pozostałe masło zmiksować na puszystą gładką masę, dodać pozostały cukier i ucierać, dodawać powoli jajko cały czas miksując. Mąkę, proszek budyniowy, sodę i proszek do pieczenia przesiać do masy i krótko zmiksować, tak aby składniki się połączyły.


Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    uwielbiam rabarbar, a te muffinki pyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa6274879

    ja też przepadam za rabarbarem :) w każdej postaci, także muffinkowej ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !