Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Na początek galaretka. Żeby miała czas na stężenie. 2 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach wody i odstawiamy.

Krem:
- 3 szklanki mleka,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 8 łyżek cukru (najlepiej waniliowego),
- kostka margaryny
Z mleka, mąki i cukru ugotować budyń. Przestudzić i utrzeć z margaryną na puszysta masę.

Ciasto: - 1,5 szklanki wody - 3/4 kostki margaryny
Zagotować. Następnie do wrzątku dodać:
- 1,5 szklanki mąki,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Ubijać mikserem dodając po jednym jajku (w sumie 5 jaj). Ciasto podzielić na 2 części i upiec.
Ok. 30' w temp.220-250st. C.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie wygląda:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ciekawy dodatek galaretki, zdobię taką
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    eliza135

    jeszcze takiej nie robiłam pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo fajne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !