Sposób przygotowania

Drożdze rozrobić w 1 szkl ciepłego mleka i z 3 łyżkami cukru i 3 łyżkami mąki-odstawić do wyrośnięcia. Jaja ubić z resztą cukru i cukrem waniliowym dodać do tego mleko i wsypać część mąki dodac drozdże i resztę mąki-wyrabiać tak długo aż ciasto będzie odstawało od ręki. Odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto rozwałkować i uformować pączki kt óre można nadziać marmoladą , odstawić na chwilę do ponownego wyrośnięcia. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Gotowe można polać polewą lub polukrować.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dawno nie robiłam a tak je lubię:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    puste kalorie,ale jakie one smaczne.. :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    uwielbiam pączki a takie domowe są najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !