Sposób przygotowania

Do miseczki wlać pół szkl soku Kubuś, wsypać budynie, wymieszać. Resztę soku zagotować dodając masło. Do gotującego się soku z masłem wlać budyń z sokiem, ciągle mieszając gotować aż budyń zgęstnieje. Gorący budyń wylać na gotowy blat biszkoptowy, ułożyć herbatniki, odłożyć do ostygnięcia. Zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać rozpuszczoną w małej ilości wody żelatynę, wymieszać. Na zimne ciasto z herbatnikami wyłożyć śmietanę z żelatyną, posypać utartą na grubej tarce czekoladą i kolorową posypką, oziębić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    też podobne robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    widziałam podobny tylko zielony, tylko smaku jeszcze nie znam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszne ciato
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam tego typu ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    robiłam kiedyś podobny - bardzo smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    uwielbiam to ciasto, dawno nie robiłam... chyba czas zrobić :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !