Sposób przygotowania

Z jaj, mąki, cukru i proszku do pieczenia robimy biszkopt według przepisu podanego tutaj http://www.doradcasmaku.pl/przepis/220851/ciasto-z-rabarbarem.html
Masę do tortu Gelwe o smaku ajerkoniakowym przyżądzamy według przepisu na opakowaniu.
Dwie galaretki robimy według przepisu na jedną.
Upieczony biszkopt po ostygnięciu kroimy wzdłuż na 2 placki.
Pierwszy placek smarujemy połową masy, układamy przekrojone na pół truskawki. Kładziemy drugi biszkopt, układamy całe truskawki i zalewamy galaretką.
Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    ale pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    na pewno świetnie smakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !