Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką i truskawkami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko
6 szt
cukier
6 łyzek
mąka
6 łyzek
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
truskawki
1 kg
galaretka
2 szt
masło 250 g
budyń śmietankowy
1 szt
cukier puder
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką i truskawkami

Biszkopt
białka ubijamy na sztywno dodajemy cukier, żółtka ubijamy, dodajemy mąkę z proszkiem ubijamy
Pieczemy biszkopt 170 st około 60 min
galaretki zalewamy gorąca wodą 0,7 litra mieszamy i pilnujemy aby za bardzo się nie ścielą
budyń gotujemy na gęsto jak będzie zimny miksujemy go z miękkim masłem i cukrem pudrem
zimny biszkopt smarujemy kremem budyniowym , nakładamy obrane umyte truskawki zalewamy galaretka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak