Przepis i sposób przygotowania na: Obiad
80 dag szpinak,
5 łyżek masło,
4 zabki czosnek,
1 sztuka cebula,
4 łyżki śmietana słodka,
1/3 łyżeczki mąka
margarynę wyładamy do woka ,rozpuszczamy.Cebulę obieramy, kroimy i podduszamy razem z wyciśnietym przez praskę czosnkiem.dodajamy szpinak, opłukany i porwany na mniejsze elemeenty.dodajemy śmietanę rozpuszczoną w wodzie- około pół szkalnki, posypujemy delikatnie mąka , mieszamy i doprawiamy do smaku.
Ziemniakiubijamy. Wyjkładamy na talerz obok spzinaku.
Rzodkiew i ogórka płuczemy, okroimy w plastry, polewamy jogurtem naturalnym i dodajemy sól i pieprz.
Martadele panierkujemy, w jajku i bułce smażymy i też wykłądamy na talerz.