Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Składniki na ciasto:
5 szklanek mąka,
300 ml woda ciepła,
5 dag drożdże,
2 łyżeczki Sól,
1 łyżeczka cukier,
2 łyżki oliwa z oliwek


Łyżka mąki, cukier, 100l i drożdze mieszamy ze sobą. Tak powstałe odstawiamy na 5 minut w cieple miejsce.
Do mąki dodajamy, sól, , pozostałą wodę, oliwe oraz drożdze z dodatkami. Wyrabiamy ciasto, ewentualnie mozna podspywać mąka. Odstawiamy na 30 minut by ciasto wyrosło.


Wykłądamy pokrojoną kiełbase z serem na rozłożone na blasze i posmarowane ketchupem ciasto.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    uwielbiam pizze:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    czesto robie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !