Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki młode
1 kg
oliwki zielone
15 dkg
oliwki czarne Smak
15 dkg
Fasolka szparagowa żółta
25 dkg
fasolka szparagowa zielona
25 dkg
cebula czerwona
2 szt
anchois
4 fileciki
szalotka
1 szt
oliwa
2/3 szklanki
ocet winny
1/4 szklanki
Majeranek suszony Prymat
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
natka pietruszki
2 łyżeczki
kapary
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ziemniaczana z oliwkami i fasolką

Szalotkę i fileciki anchios siekamy dodajemy posiekane zioła,oliwę ocet i przyprsawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut i odcedzamy,ziemniaki szorujemy i kroimy w kostkę i gotujemy w osolonej wodzie,po odcedzeniu wkładamy do miski.Sos podgrzwamy połową polewamy ziemniaki i mieszamy.Ciepłe ziemniaczki rozkładamy na talerzach,a pozostałym sosem polewamy fasolkę i rozkładamy ją na ziemniakach.Na koniec sałatkę posypujemy posikaną cebulą oliwkami i kaparami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak