Sposób przygotowania

Przygotować ciasto: Przesianą mąkę posiekać z margaryna, dodać cukier puder oraz jajko i szybko zagnieść ciasto , schować na 1 godz. do lodówki.Potem wyjąć i wyłożyć do blaszki 20x30 cm, piec 15 minut w 200*C.
Przygotować masę:mleko z jajkiem ubić na krem dodać wanilię , orzechy , migdalyi dokładnie wymieszać. Kruchy placek posmarować masą i zapiekać 25 minut w 200*C. Skorupka powinna nabrać złotego koloru .Gorące ciasto ozdobić lukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pychotka!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    chrupiące
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Czuję przez skórę, że to ciasto jest super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra!
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !