Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Wariacja na temat budyniu

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki
2 sztuki
masło
1 łyżeczka
chili
szczypta
whisky
2 łyżki
cukier
2 1/2 łyżeczki
wiórki kokosowe
4 łyżki
mleko
2 szklanki
mąka
2 łyżki
mąka ziemniaczana
2 łyżki
kakao
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wariacja na temat budyniu

Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy w rondlu dodając chili oraz imbir po chwili dodajemy gruszki. Całość przez parę minut smażymy po czym zalewamy whisky oraz cukrem. Smażymy do momentu, aż owoce będą miękkie. W międzyczasie na patelni prażymy wiórki kokosowe, gdy zbrązowieją przekładamy je do miseczki aby od ciepła patelni się nie spaliły.
Wszystkie składniki na budyń mieszamy w odrobinie mleka. Pozostałe mleko gotujemy, gdy zacznie się gotować wlewamy miksturę i energicznie mieszamy.
Wszystkie składniki przekładamy do pucharków według własnego uznania.
Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 29.07.2012 09:09
świetny deserek
Rafał10 14.06.2012 08:53
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak