Sposób przygotowania

Masło posiekać z mąką, dodać jajko, cukier puder i szybko zagnieść. Uformować kulę i włożyć do lodówki na godzinę. Z truskawek usunąć szypułki, opłukać i osuszyć. Przekroić truskawki na połówki. Formę do tarty wylepić ciastem, ponakłuwać widelcem dość gęsto i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Dżem wymieszać z cukrem i podgrzewać aż cukier się rozpuści. Na upieczonym i ostudzonym cieście, ułożyć truskawki wg uznania, a na górę wyłożyć przygotowany mus z dżemu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności, palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !