Sposób przygotowania

Z mąki, margaryny, proszku, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto. Zawinąć je w folię aluminiową i włożyć na 15 min do lodówki. Następnie ciastem wylepić dno formy i jej brzegi, nakłuć widelcem. Piec 10 min w temp. 180st. Rabarbar oczyścić i pokroić w kostkę, nałożyć na tartę. Z cukru i 3 łyżek wody zrobić syrop, skropić nim rabarbar. Piec 35 min w temp. 180st. Przestudzić. Galaretkę rozpuścić w szkl. wrzątku, ostudzić. Tężejącą wylać na tartę. Schłodzić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Piękna jak złoto:) uwielbiam rabarbar, a u mnie już koniec na działce.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    ja mam jeszcze sporo, więc chętnie się podzielę;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczna
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    bardzo lubię tarty nie ważne co zawierają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prezentuje się bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !