Przepis i sposób przygotowania na: migdałowa babka
Formę smarujemy tłuszczem i posypujemy bułka tarta. Wlewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy godzinę.
jajko |
4 sztuki
|
mąka pszenna |
3/4 szklanki
|
mąka ziemniaczana |
3/4 szklanki
|
cukier |
1 szklanka
|
masło 250 g |
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
olejek migdałowy |
|
migdały w płatkach |
3 łyżki
|
posiekane migdały |
2 łyżki
|
tłuszcz do formy |
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: