Sposób przygotowania

Cebulę obrać, pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać kapustę podlać wodą i dusić do miękkości. Wystudzić. Pieczarki umyć zetrzeć na dużych oczkach tarki albo drobno pokroić. Przesmażyć na oleju lub maśle. Dodać pieczarki do kapusty, dodać też 2-3 łyżki tartej bułki i wbić duże jajko. Wymieszać i doprawić do smaku.

Przygotowany farsz nakładać na usmażone naleśniki i zwijać krokiety. [naleśniki można upiec z przepisu 1 szkl wody, 1/2 szkl mleka, mąka, sól] jajka roztrzepać 1-2 łyżkami wody.

Przygotowane krokiety panierować w jajku i bułce.
Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam krokieciki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !