Sposób przygotowania

wszystkie płatki poza amarantusem prażymy kilka minut na suchej patelni. Dodajemy resztę ziaren, orzechów, płatków i owoców i jeszcze chwilę prażymy. Przesypujemy do miski. Wsypujemy ziarna amarantusa. Mieszamy.
Na patelni rozpuszczamy cukier, dodajemy miód, masło i mieszamy aż do połączenia składników.
Karmelową masę wlewamy do miski z uprażonym musli i dokładnie mieszamy.
Masę wykładamy, delikatnie dociskając, w średniej wielkości blaszce, wyłożonej folią spożywczą. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Zastygnięte kroimy ostrym nożem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    ciekawe jak smakują
  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    mają karmelowy posmak, o ile ktoś lubi, to powinny smakować. Koleżanki w pracy wciągnęły prawie całą blachę ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale bym zjadła

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !