Sposób przygotowania

ciasto jeśli mamy mrożone to rozmrozić je i składać na warstwę po 2 plastry tak aby było na blachę każdy płat upiec na blasze wyłożonej papierem w temp.200st.ok.10min.posypać cukrem pudrem i wstawić do piekarnika aby cukier się rozpuścił wystudzić brzegi przyciąć ostrym nożem,budyń wymieszać z 4 łyżkami mleka,cukrem,cukrem waniliowym,posiekaną wanilią i zagotować z resztą mleka wystudzić wymieszać budyń z kremówką,maliny i jeżyny przebrać umyć osuszyć,połowę kremu i owoców wyłożyć na jednej części ciasta i przykryć drugą wyłożyć resztę kremu i przykryć ostatnią warstwą ciasta po wierzchu posypać odłożone owoce i listki melisy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !