Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

sernik na zimno z truskawkami

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

laska wanilii
1/2
galaretka truskawkowa
2
truskawki
20
biszkopty okrągłe
1/2 paczki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
ser biały
1 (twarogowy, zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno z truskawkami

Biszkopty układamy na dnie tortownicy. Do sera dodajemy ziarenka z laski wanilii. Żelatynę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody (zgodnie z przepisem na opakowaniu) i dolewamy 100 ml zimnej wody, miksujemy. Taki roztwór wlewamy do sera i miksujemy. Przelewamy masę serową na biszkopty i wkładamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Na masie serowej układamy truskawki i zalewamy tężejącą galaretką. Rady: Aby galaretka szybciej stężała, rozpuszczamy ją w minimalnej ilości gorącej wody i resztę dodajemy zimnej wody. Możemy chłodzić w zamrażarce. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, albo smarujemy lekko tłuszczem, by galaretka ładnie nam odeszła od blaszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 22.06.2012 18:40
smaczny
MAR3STA 15.06.2012 23:03
uwielbiam taki sernik
cukiereczek 13.06.2012 09:22
apetyczne
jolita 12.06.2012 00:31
mniam
jolita 12.06.2012 00:31
mniam
aginaa 11.06.2012 12:18
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak