Sposób przygotowania

Ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody z łyżką masła na miękko (20 minut), ponieważ, kiedy ryż dostaje zimno z lodówki, robi się twardy.

Odcedzić i ostudzić na sitku, po czym włożyć do miski.

Na tym samym sitku odcedzić fasolkę i przelać ją wodą, osuszyć i dodac do ryżu. Kukurydze również odcedzić i dodać do miski.

Paprykę umyć, wykroić twardą część i pozbyć się ziarenek, pokroić w drobną kosteczkę (wielkości kukurydzy) i dodac do miski.

Dodać majonez i całość wymieszać, spróbować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki (najlepiej na noc)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !