Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.Majonez mieszamy z keczupem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na spodzie salaterki układamy ryż, na nim obrane i pokrojone w kostkę ogórki i smarujemy sosem majonezowo-keczupowym. Następnie układamy ćwiartki jajek na przemian z plastrami lub ćwiartkami pomidora. Na środku układamy odsączoną kukurydzę /lub groszek/. Całość posypujemy drobno posiekaną cebulką i oprószamy solą. Do sałatki możemy dodać żółty ser lub wędlinę. Sałatkę polecam na kolację i wówczas możemy wykorzystać to co zostało z obiadu: ryż, ogórki, mięso itp.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    super składniki, pewnie pyszna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    smacznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !