Sposób przygotowania

W garnku zagotować bulion. Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w sporą kostkę, włożyć do bulionu i ugotować do miękkości. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodać umyte i posiekane liście szczawiu i podgrzewać jeszcze 15 minut. Na sam koniec włożyć śmietanę do miseczki, wlać chochelkę zupy i wymieszać, całość rozprowadzić w zupie.

Jajka pokroić i włożyć do misek, zalać zupką i podawać od razu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładnie podana
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    domaskowa

    Dziękuję :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !