Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami
KREM:
2 budynie śmietankowe,
8 dag cukru,
żółtko,
szkl. mleka,
kost. masła (20dag),
3 łyżki soku z brzoskwiń.
W trosze mleka rozrobić 1 budyń i żółtko. Resztę mleka wraz z cukrem zagotować. Ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodawać po łyżce budyniu, dodać sproszkowany budyń oraz sok. Część kremu rozsmarować na cieście, resztę przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjne rozetki naokoło ciasta.
DODATKOWO:
galaretka pomarańczowa lub brzoskwiniowa,
puszka brzoskwiń,
5 biszkoptów.
Galaretkę rozpuścić w 400ml gorącej wody, przestudzić.Biszkopty pokruszyć na ciasto. Brzoskwinie pokroić na połówki, ułożyć na cieście. Zalać tężejąca galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.