Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rafaello I

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne
1 pudełeczko
margaryna Kasia
1/2 kostki
mąka pszenna
5 łyżek
mąka ziemniaczana
3,5 łyżki
mleko
3 szl
cukier
1 szkl
żółtko jajek
4 szt
cukier waniliowy
1 torebka
Sklep Prymat
wiórki kokosowe
20 dag
krakersy
2 opkowania duże

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello I

W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka. Resztę mleka zagotowujemy z cukrami i dodajemy masę żółtkową, podgrzewamy na małym ogniu do chwili zgęstnienia. Studzimy masę.
Masło i Kasię miksujemy dodajemy do niej po trochu budyniu ( koniecznie zimny żeby się masa nie zważyła). na koniec wsypujemy wiórki kokosowe.
Na blaszce układamy krakersy, na to połowę masy, znowu krakersy-masę-krakersy i małą ilością masy smarujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki by ciasto się ścisnęło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 10.09.2011 21:47
ja poproszę jeden kawałeczek
Ewa104 27.08.2011 10:54
Pysznie wygląda.
iga2 22.06.2011 23:34
rafaello jest number one :)
ewelinapac 13.12.2010 14:04
rewelacja
Maryś1 04.08.2010 13:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak