Przepis i sposób przygotowania na: Galaretkowy pasiak
Wyłożyć ją folią spożywczą.
Do rondelka wyłożyć jabłka, wlać 100 ml wody i zagotować.
Wsypać galaretkę cytrynową, dokładnie wymieszać i przelać do blaszki.
Na środku przez długość blaszki ułożyć biszkopty lekko je dociskając.
Schłodzić i wstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę o smaku czarnej porzeczki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie i schłodzić.
Do blendera wlać jogurt owoce leśne, zmiksować.
Wlać galaretkę i jeszcze chwilę miksować.
Masę przelać na stężałą warstwę jabłkową i ponownie wstawić do lodówki do stężenia.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
Sok wlać do rondelka, dolać 100 ml wody i zagotować.
Po zagotowaniu wsypać galaretkę brzoskwiniową, dokładnie wymieszać i schłodzić.
Wyjąć z lodówki blaszkę, wyłożyć na stężałą masę pokrojone brzoskwinie i zalać zimną galaretką.
Wstawić do lodówki do stężenia.
Ponownie zagotować 250 ml wody, wsypać galaretkę truskawkową, dokładnie wymieszać i schłodzić.
Do blendera wlać jogurt naturalny i śmietanę, dokładnie zmiksować po czym wlać galaretkę.
Znowu chwilę ubijać i przelać masę na stężałe warstwy.
I ponownie wstawić deser do lodówki aby wszystko się ścięło.
Gruszki z kompotu pokroić w kosteczkę.
Sok z nich zagotować dolewając 100 ml wody.
Wsypać galaretkę agrestową i wymieszać.
Galaretkę schłodzić.
Na warstwę truskawkową wyłożyć pokrojone gruszki, zalać galaretką agrestową i wstawić do lodówki na kilka godzin aby całość dokładnie związała.