Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz czerwoiny na żołądkach drobiowych

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki drobiowe
1|2 kg
buraki ćwikłowe
80 dag
cebula
1 sztuka
marchewka
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler
5 dag
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ząbek czosnku
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz do smaku
ocet winny
3 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat
4 ziarenka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwoiny na żołądkach drobiowych

Żołądki umyć dokładnie, zalać 1,4 litra wody , dodać obraną marchewkę , pietruszkę , seler oraz cebulę . Gotujemy do miękkości żołądków. Żołądki wyciągnąć oraz warzywa, gdy ostygną żołądki pokroić w paski .Buraki obrać , umyć , pokroić w plastry . Buraki zalać wywarem z żołądków.Gotujemy buraki godzinę na wolnym ogniu . Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie Następnie wyjąć buraki , dodać obrany ząbek czosnku , wlać ocet winny , posolić do smaku . Dodać pokrojone żołądki. Doprawić pieprzem do smaku . Podawać można z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madzialena19 26.11.2016 21:00
smaczny barszcz
Dariusz8 07.10.2016 22:13
Dobry barszczyk.
staropolanka5 08.06.2012 22:39
z zołądkami nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak