Sposób przygotowania

Kaszę wsypujemy do miseczki, posypujemy 2 łyżkami cukru i zalewamy 200ml wrzącego mleka. Dodajemy ziarenka wanilii i przykrywamy pokrywką.

Żółtka miksujemy z 2 łyżkami cukru. Wlewamy pomału do nich resztę wrzącego mleka, cały czas miksując. Łączymy ze sobą obie masy. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.

Kremówkę mocno ubijamy i dodajemy do zimnej masy. Jeśli chcemy to możemy ją dosłodzić jeszcze łyżką cukru.

Wstawiamy do zamrażarki.

Co godzinę wyjmujemy i krótko miksujemy mikserem, by rozbić grudki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    genialny pomysł ciekawi mnie jak smakują:). Zapożyczam przepis:)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Interesujące ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !