Sposób przygotowania

Niewielką formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia (równie dobrze możemy go nie używać, tylko posmarować formę margaryną i posypać ją mąką).

Mąkę mieszamy z budyniem, proszkiem, błonnikiem i solą.

Piekarnik nagrzewamy do 175st.

Miękkie masło ucieramy z cukrem na gładką masę. Wbijamy po jednym jajku, cały czas miksując. Wsypujemy mąkę wymieszaną z resztą suchych składników i mieszamy.

Ciasto wykładamy do formy, a na jego wierzch wykładamy porcjami masę serowo-budyniową.

Pieczemy w temp 175stopni około 45 minut.


Masa:

Gotujemy budyń. Studzimy.

Ser miksujemy razem z cukrem i żółtkiem. Dodajemy po łyżce przestudzony budyń.

Ewentualnie dosładzamy do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    Fajny tylko szkoda że składniki do tortownicy, a ja mam dużą rodzinę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    to zrobic razy 2, albo...2 tortownice :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !